касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

Вендинг автоматите – без касови апарати и връзка с НАП

 

Това реши петчленен състав Върховния административен съд по повод изискването търговците да оборудват машините си с касови апарати.

Те бяха приети през октомври м.г. и в срок до 1 ноември търговците трябваше да сложат касовите апарати на вендинг машините. По данни на бранша в страната работят между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

След решението на съда всички търговци в сектора вече могат да премахнат касовите апарати от автоматите на самообслужване. В бранша дори обмислят да заведат иск срещу държавата, за да им се възстановят направените разходи по поставянето на тези касови апарати.

Според НАП обаче отчитането на оборота единствено от волята на собственика е неприемливо. Там са убедени, че системата за дистанционно отчитане дава добри резултати, а липсата на подобна връзка би стимулирала сивия сектор. Крайното решение ще се вземе от Министерството на финансите.