касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

Данъчните ще отчитат онлайн оборотите и на ведомствените бензиностанции

Поредните промени в закона за акцизите бяха приети на първо четене от парламента

И ведомствените бензиностанции ще бъдат задължени да свържат измервателните си уреди с електронната система на Националната агенция за приходите (НАП). Това гласят поредните промени в Закона за акцизите и данъчните складове, приети на първо четене от парламента, предаде БТА.

Изискването е свързано със засиления контрол върху търговията с горива и е регламентирано с преходните и заключителни разпоредби на закона, съобщи зам. министърът на финансите Владислав Горанов.

Мярката се въвежда поради установените злоупотреби и опити за незаконна търговия с горива от ведомствените бензиностанции, които нямат право на подобна търговия, обясни още Горанов.

С последните законови промени беше регламентирано до края на годината да заработи и общата информационна система между митниците и НАП. В тази връзка Горанов съобщи, че обявената от двете ведомства обществена поръчка вече е в напреднал етап.

Целта е да се обхване цялото движение на акцизните стоки, като по този начин се гарантира събираемостта на акцизите и Данъка върху добавената стойност, където до този момент са отчетени най-гореми нарушения.

Горанов добави, че сравнителният анализ на данните от агенция “Митници” и от НАП е показал, че голяма част от дължимия ДДС, теоретично изчислен на база на постъпилия акциз, се губи по веригата, което е провокирало правителството да разработи съвместната информационна система.