касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

До 30 ноември: Свързват с НАП касовите апарати на зърнопроизводителите

Масово проверяват търговски обекти в извънработно време

Зърнопроизводителите, регистрирани по Закона за ДДС трябва да се свържат с единната електронна система на НАП. Връзката между агенцията и техните касови апарати трябва да е готова най-късно до 30 ноември, съобщи Божана Илиева – говорител на териториалната данъчна дирекция. Тя уточни, че всички аптеки в Пловдив вече имат дистанционна връзка с НАП. Това показват първите извършени проверки след 1 септември, когато изтече срокът за свързване на касовите апарати във фармацевтичния бранш с приходната агенция. През целия септември обаче НАП ще извършва превантивен контрол в бранша.
НАП Пловдив продължава и засилени проверки в търговските обекти в извънработно време. За 2 месеца 178 питейни заведения, магазини и складове бяха хванати в нарушение да не издават касови бележки късно вечер или в почивните дни. Такива случаи бяха засечени и през последните празнични дни – 5 и 6 септември, когато проверяващите санкционираха още 6 заведения. Откакто НАП Пловдив стартира проверките след 17,30 часа в края на месец юни, досега 38 фирми са уловени в нарушения по осигурителното законодателство, а при други 30 са открити пропуски по Закона за счетоводството.

 

Източник: www.maritsa.com