касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

НАП започва проверките на аптеки за касови апарати

НАП започва проверки на търговците с фармацевтични продукти, за да се установи дали са спазени нормативните разпоредби за дистанционна връзка на касовите им апарати.

От 1 септември 2011 г. Националната агенция по приходите (НАП) започва проверки на търговците с фармацевтични продукти (аптеки и дрогерии), за да се установи дали са спазени нормативните разпоредби за дистанционна връзка на касовите им апарати, припомня БТА.

Всяка аптека или дрогерия, регистрирана по ЗДДС, която извършва търговия на дребно с лекарствени продукти след края на август и фискалното й устройство (касов апарат или фискален принтер) няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде глобена с до 10 000 лв. , а обектът да бъде запечатан, предупреждават от приходната агенция.
От НАП призовават клиентите на аптеки и дрогерии да сигнализират за нарушения. Най-лесният начин да се провери дали касовият апарат на дадена аптека е свързана с НАП е да се разгледа внимателно издадената касова бележка. Ако в долния й край има лого, на което са изобразени буквите BG, това означава, че търговецът е свързал касовия си апарат с агенцията, посочват от НАП.

(източник: www.econ.bg)