касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

НАП започва проверки за издаване на касови бележки в търговските обекти

От началото на ноември стартират проверки за издаване на касови бележки в магазините в цялата страна. Това съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

На база на анализите от данните, подавани от касовите апарати в Агенцията, вече са набелязани 1000 обекта. Те ще бъдат посетени през следващите няколко седмици от данъчните.

Целта е търговците, чиито обороти се различават значително от тези на аналогични обекти в съседство, да бъдат проверени  дали издават касови бележки и на какво се дължат разликите. Едновременно с проверките на касовите апарати, инспекторите по приходите ще следят и дали се спазва осигурителното законодателство, дали продавачите имат сключени трудови договори, подадени ли са всички осигурителни декларации в НАП.

Проверките започнаха от 1 ноември в София и ще продължават в цялата страна. Само един  ден в столицата за няколко часа бяха проверени 42 обекта. Неиздаване на касови бележки е констатирано в 30% от случаите.

От НАП предупреждават, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за фирмата, може да се стигне и до запечатване на търговския обект.