касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

От днес (30-06-2014 г.) влизат в сила билетите за автобус от касови апарати

Най-после може да влезе в сила изискването билетите за автобус да се издават от касови апарати, свързани с Националната агенция по приходите (НАП).

Причината е, че готвените промени в Закона за автомобилните , които премахват въвеждането на изискването, може и изобщо да не бъдат одобрени. Те заседнаха в парламента и от днес (30 юни) всеки превозвач трябва да издава билет с касов бон.

Отлежаващите вече от няколко месеца поправки в закона не предвиждат отлагане на срока за въвеждане на фискалните билети за автобус, а пълно премахване на изискването.

Датата за въвеждането беше измествана вече три пъти. Един от мотивите на превозвачите беше, че такива касови апарати и принтери се произвеждат и доставят бавно.

Галя Топалова, шеф на Асоциацията на автобусните превозвачи, обясни пред “Труд”, че браншът и сега няма готовност да изпълни изискванията. Оттам разчитат промените все пак да бъдат приети, за да не се стигне до нови затруднения за бизнеса.

В същите промени се предвиждаше и удължаване на живота на таксиметровите коли от 10 на 15 години. От първоначалната регистрация на колата ще може да са минали 8, а не 5 години като сега.