касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

Процедура по доработка на фискално устройство (касов апарат или фискален принтер)

Процедура по доработка на фискално устройство (касов апарат или фискален принтер)

Какво трябва да направиме, за да преработим/доработим старото си фискално устройство (касов апарат или фискален принтер) към одобрен тип.

  1. Свържете се със сервизната фирма, която обслужва Вашето фискално устройство и попитайте, дали Вашия модел касов апарат или фискален принтер подлежи на доработка/преработка  (можете да погледнете ТУК). Попитайте, колко точно ще Ви струва доработката/преработката и какво е включено в цената (договор за сервиз, фискализация, доставка, обучение, издаване на документи), както и сроковете за изпълнение.
  2. Занесете устройството в сервиза, където ще Ви бъдат издадени протоколи за демонтаж на фискална памет, които е необходимо да заверите в ТРИ ДНЕВЕН СРОК от датата на протоколи. Сервизът попълва паспорта на касовия апарат или фискален принтер, като пуска всички необходими отчети, които са задължителни в НАП, заедно с протоколите за демонтаж.
  3. Заверявате протоколите за демонтаж на фискална памет в данъчната служба по регистрация на фирмата, само Едноличните търговци заверяват протоколите по адресна регистрация.
  4. Връщате заверените документи в сервиза.
  5. Сервизната организация доработва/преработва устройството, като го въвежда в експлоатация, регистрира в НАП и издава всички необходими документи свързани с работата на касовия апарат или фискален принтер.
  6. След като го вземете от сервизната фирма, апарата е готов за работа и можете да регистрирате продажби през касовия апарат.