касови апарати от ЕР ЕС ЕС ООД.Касови апарати на ниски цени и включени сервизни услуги.Договори за сервизно обслужване.Софтуерни решения за магазини. Сервиз на ДАТЕКС ООД. Сервиз на ДЕЙЗИ. Сервиз на ТРЕМОЛ. Всичко за вашият търговски обект. Актуални новини за касовите апарати.Актуализация на касови апарати.

35 търговци се свързват предсрочно с НАП

35 търговци от Пловдив и Пазарджик свързват предсрочно касовите си апарати с НАП, тъй като не са издавали редовно касови бележки. Нарушенията в обектите са открити при проверки от инспектори на НАП Пловдив през октомври и ноември. Заради пропуските при отчитане на приходите от продажби, търговците са се „сдобили” с 10-дневен срок от датата на установяване на нарушението, да осигурят дистанционна връзка между фискалните си устройства и приходната агенция. Дистанционната връзка има за задача именно да ограничи укриването на обороти и съответно неплащането на данъци, тъй като всяка извършена покупка автоматично ще се отразява в базата данни на НАП.

Предварителното свързване на касовите апарати преди законовия срок за търговци, които не издават касови бележки, бе въведено с последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби.

В момента тече срокът за свързване на зърнопроизводителите с НАП. До 30-ти ноември или в оставащите само 5 работни дни, те трябва да осигурят он-лайн връзка между касовите апарати в обектите си и единната електронна система на агенцията. Ако след тази дата, зърнопроизводител работи без да отговаря на изискванията, обектът ще бъде затварян, а собственикът – глобен, като санкциите, съгласно разпоредбите, стигат до 10 000 лева.