Двойно по-голям оборот излезе „на светло” след направени проверки на НАП в гр.Ловеч и гр.Троян, информират от пресцентъра на данъчните. От 7 до 13 септември данъчни служители от ловешкия офис на приходната агенция са проверили седем заведения за обществено хранени и хранителни магазини, които внасят най-малък ДДС. Установено е, че в четири от проверените обекти половината от оборота не се декларира и върху него не се внасят данъци.

Инспекторите са сравнили официално регистрираните на касовите апарати обороти за същия период на миналата година и за тази година – 7 дни преди проверката. Резултатът е, че заради откритото данъчно наблюдение в четири обекта постъпленията са се увеличили близо два пъти.

От НАП са категорични, че откритите наблюдения ще продължат и в бъдеще, но освен това на собствениците на четирите обекта ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години. Според инспекторите на НАП, данните, събрани от наблюдението, ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на обектите за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларирани приходи назад във времето.

(източник: www.lovechtoday.com)