Какво трябва да направиме, за да преработим/доработим старото си фискално устройство (касов апарат или фискален принтер) към одобрен тип.

  1. Свържете се със сервизната фирма, която обслужва Вашето фискално устройство и попитайте, дали Вашия модел касов апарат или фискален принтер подлежи на доработка/преработка  (можете да погледнете ТУК). Попитайте, колко точно ще Ви струва доработката/преработката и какво е включено в цената (договор за сервиз, фискализация, доставка, обучение, издаване на документи), както и сроковете за изпълнение.
  2. Занесете устройството в сервиза, където ще Ви бъдат издадени протоколи за демонтаж на фискална памет, които е необходимо да заверите в ТРИ ДНЕВЕН СРОК от датата на протоколи. Сервизът попълва паспорта на касовия апарат или фискален принтер, като пуска всички необходими отчети, които са задължителни в НАП, заедно с протоколите за демонтаж.
  3. Заверявате протоколите за демонтаж на фискална памет в данъчната служба по регистрация на фирмата, само Едноличните търговци заверяват протоколите по адресна регистрация.
  4. Връщате заверените документи в сервиза.
  5. Сервизната организация доработва/преработва устройството, като го въвежда в експлоатация, регистрира в НАП и издава всички необходими документи свързани с работата на касовия апарат или фискален принтер.
  6. След като го вземете от сервизната фирма, апарата е готов за работа и можете да регистрирате продажби през касовия апарат.